Wat is epigenetica?!

WAT IS EPIGENETICA?!


Ken jij Epigenetica? Je hoort (of leest) me er wel eens over praten, maar wat is dat nu eigenlijk?!
Het zijn een soort markeringen rondom het DNA die genen kunnen aan en uit zetten. Die markeringen zijn veranderlijk en overerfbaar.  Epigenetica is de studie naar de uitwerking van genen op de ontwikkeling van een organisme.
SAY WHAT?! 

Wil je persoonlijk contact voor je verhaal en/of vragen dan ik luister ik graag. Boek een moment in voor een gratis online 1op1 verbindingsgesprek. 
Verbindingsgesprek

epigenetica, say what?!

Laat ik het eens zo helder mogelijk uitleggen …
Het komt erop neer dat ervaringen en omstandigheden de erfelijke aanleg kunnen beïnvloeden. Als ik de vergelijking maak met een ui 🧅 dan is een laag (of rok zoals dat heet) van de ui het DNA en dan is het dunne vliesje daar bovenop de epigenetica. 
Weet dan dat dat vliesje controle uitoefent op die laag van de ui.
Volg je me?
Het ding is dat het niet alleen gaat om wat er in jouw leven gebeurt, maar ook in dat van je kinderen, kleinkinderen en nog vele generaties verder.
Wist je trouwens dat jij (of de helft van jou) al in de eicel van je moeder zat toen je grootmoeder zwanger was van haar? Dat is speciaal hé! Dit betekent ook dat jij eigenlijk de helft van jouw toekomstig kleinkind al in je buik hebt gedragen.
 
“In de epigenetische machinekamer van een baarmoeder bevindt zich het alwetende, waarheidsgetrouwe, vrouwelijke, mensmakende onderbewustzijn
 en dit is het niveau waar je naar toe moet helen.” Marylin Schirmer

schuld vs epigenetische verantwoordelijkheid

De issues waar jij mee rondloopt zijn niet persé alleen VAN jou. Er kunnen zaken zijn waar je ouders of grootouders of verdere voorouders mee worstelden waar jij nu nog de last van draagt. Jij hebt als het ware hun epigenetica meegekregen. Dit betekent dat je, naast de blauwe ogen of het dikke haar of die kromme kleine teen (dat je via het DNA hebt geërfd), ook vele dingen die opgeslagen zijn op de vliesjes van de verschillende ui-lagen hebt overgeërfd. Jij bent UNIEK geboren met uiterlijke kenmerken en je hebt ook innerlijke kenmerken en manieren van waarnemen die ver teruggaan in je familie.
Waar jouw voorouders ook getraumatiseerd over raakten en toen niet de middelen hadden om ermee om te gaan, hebben ze bepaalde mechanismen/reacties/manieren op automatische piloot gezet ter bescherming of als overlevingstechniek voor de bloedlijn … je onbewuste geest heeft dit onthouden en zet dat automatisch verder tot je er iets aan doet. 
Als er 1 ding is dat ik wil dat je echt goed in je oren (en hart en ziel) knoopt is dat het hier NIET om schuld gaat … het is dus NIEMANDS schuld dat jij bepaalde issues hebt, niet die van je voor-/groot- of ouders, ook niet die van jou.
Kunnen we afspreken dat ‘schuld’ hier dus niet bij te pas komt, ok?! Waar gaat het dan wel om, vraag je je misschien af. Wel, het gaat om verantwoordelijkheid.
Het is jouw verantwoordelijkheid om de issues in jouw leven aan te pakken en op te lossen! Daar komt zelfs nog bij dat velen EERST met de issues van de voorouders worstelen en pas daarna hun eigen issues tegenkomen op hun pad. Dat klinkt als veel en hard werken, toch? Andermans rommel opruimen waar je eigenlijk niets mee te maken en dan nog eens je eigen rommel ook … pfffff.
 
Zowel voor jezelf als voor de volgende generaties want
“elk obstakel dat jij van je pad ruimt, is er een waar de volgende generaties
al niet meer over hoeven te struikelen”
 
Ik hoor je tot hier denken: MAAR HOEEEEE DAN?

Epigenetisch oplossen

Hoe kan je nu epigenetisch issues oplossen? Daar waar meditatie, affirmaties, yoga, sport, boeken lezen, tijdlijntherapie, EMDR, psychologie, systemisch werk, … (you name it) wat verlichting kunnen brengen, gaat een Binnenste-Buiten traject dmv Creatrix® heel veel verder, dieper en sneller, door zowel hoofd, als hart, als onderbewustzijn aan te spreken.
Onze hersenen zijn geprogrammeerd om op te merken wat ze moeten 'opmerken', zodat ze ALLEEN dat  opmerken wat overeenkomt met ons geloofssysteem, onze frequentie en onze focus.
VB: als X de overtuiging heeft dat ze hard moet werken om geld te verdienen, dan zal X ook alleen dat bewezen krijgen en dus zo zien in haar leven!
Een echt banaal uit het leven gegrepen voorbeeld: telkens ik moest inpakken kreeg ik stress! Ik vond dat ik er niet goed in was en dat het me stress bezorgde zelfs al voor ik eraan begon; ik stelde het dan ook telkens uit tot het laatst mogelijke moment. Je zou denken oh leuk, vakantie-vooruitzichten, let’s go go go! Niet dus!
De achtergrond (by the way, die heb ik zelfs helemaal niet nodig om je succesvol van je issues af te helpen) is dat ik vele jaren op schepen heb gewerkt en ik toen moest inpakken voor een heel seizoen dat tss 8 en 12 maanden duurde! Imagine de stress om voor zo’n lange periode in te pakken, je (t)huis achter te laten en hoe spannend het telkens weer was om een nieuw seizoen aan boord te beginnen. Dat had dus tot gevolg dat ik jaren met die stress heb rondgelopen bij elke vorm van 'koffers pakken’. Gaan we nog verder terug in het verleden dan heb ik misschien wel mijn papa zijn koffers zien pakken of meenemen toen mijn ouders scheidden toen ik 7j was.
To get to the point: wanneer ik wist dat het inpakken er stilaan aan zou komen, kon mijn systeem, mijn lichaam en geest NIET anders reageren dan met de beleving van die stress. Op die manier manifesteerde ik als het ware hetzelfde resultaat telkens opnieuw. En (for the record) dit gebeurt allemaal ONbewust hé. Het inpakken zelf ging moeizaam en met (on)nodige akkefietjes erbij. Uiteindelijk was het resultaat en de beleving telkens weer hetzelfde = stress!
 
Mocht jij bewust de controle hebben en kunnen nemen en mocht jij dus kunnen veranderen, gewoon omdat je dat wilt, dan zou je dat al lang gedaan hebben. Toch?! 
 

EPIGENETISCHe resultaten

Wat is er dan zo anders aan Creatrix®?
·        Het verandert jouw automatische reacties op triggers
·        Het geeft je de lessen uit je onderbewuste 
·        Het mist geen enkele oorsprong
·        Je krijgt een generatie-ingebakken-cyclus DOORBREKENDE verandering die blijvend is vanwege het epigenetische ontwerp
Mijn inpakstress IS NIET MEER! Nu pak ik met plezier in, ik neem telkens minder ipv meer mee, met de medewerking van de huisgenoten. Het gevoel dat er nu zit is excitement want we gaan op reis. Ik kijk er zelfs nu al naar uit om volgende keer nog minder in te pakken. 😄 En als we met de auto gaan, pak ik geen koffers of reistassen … nee, dan stop ik alles in 2-3 kubus Ikea-manden. 😄
 
Deze tabel toont je de verschillen en wat je wel/niet kan verwachten van verschillende methodieken en nog gemakkelijker is het om in mijn agenda een moment in te plannen zodat jij jouw verhaal kan doen en vragen kan stellen in een gratis online 1op1 gesprek met me.
Laat me weten hieronder in de comments wat je uit dit artikel mee neemt en welke vragen er zijn opgekomen.


0 Comments

Leave a Comment