Worden wie je bent

Worden wie je bent

WORDEN WIE JE BENT

In de verkenning van zelfontdekking en het worden van je ware zelf, wordt de reis vaak voorgesteld als een diepe duik in de lagen in jezelf, waarbij je je afvraagt of er ooit een laatste laag is of een fundamentele kern waar je tevredenheid kunt vinden. Het proces wordt vergeleken met het beeldhouwen van jezelf, waarbij het concept ontleend wordt aan Friedrich Nietzsche, die de voortdurende taak benadrukt van het vormen en herdefiniëren van iemands identiteit door middel van verschillende ervaringen, overtuigingen en geërfde eigenschappen. Dit proces integreert invloeden uit het verleden en huidige omstandigheden en pleit voor een acceptatie van het zelf zoals het nu is, terwijl het in een constante staat van worden en zelfverbetering verkeert.
 
De discussie gaat ook over het belang van het afstemmen van hoofd, hart en buikgevoel om een harmonieuze staat van zijn te bereiken. Deze afstemming vergemakkelijkt een reis van zelfbewustzijn, groei en ontwikkeling en spoort mensen aan om de uitdagingen van het leven te omarmen en open te staan voor leren uit verschillende bronnen. Tijdens zo'n reis is het niet de bedoeling om jezelf vanuit het niets te creëren, maar om de essentie van het zijn dat al bestaat te herkennen en te omarmen. Deze erkenning leidt tot een dieper begrip van het zelf dat niet alleen gericht is op het zoeken naar nieuwigheid, maar op het cultiveren van authenticiteit en een betekenisvolle verbinding met het innerlijke zelf en de wereld.
 
Uiteindelijk culmineert de essentie van dit artikel in de filosofie van "Amor Fati," of van je lot houden, die mensen aanmoedigt om een mentaliteit van waardering voor hun levensreis aan te nemen, ongeacht de inhoud ervan. Door te erkennen dat gedachten iemands bestaan kunnen vormgeven en er controle over uit te oefenen, is er een hoopvolle noot dat je je weg naar zelfontdekking en vervulling kunt navigeren. Lezers worden aangemoedigd om aan zelfreflectie te doen, open te staan voor nieuwe vragen en inzichten en steun te zoeken wanneer dat nodig is, waarmee het idee wordt herhaald dat de reis naar het zelf misschien geen definitieve antwoorden biedt, maar dat het de zoektocht zelf is die verrijkend en transformerend is.


Read more...

Eigenwaarde & zelfvertrouwen

Eigenwaarde & zelfvertrouwen

EIGENWAARDE & ZELFVERTROUWEN

Laten we de relatie tussen eigenwaarde en zelfvertrouwen onderzoeken en hoe deze versterkt kunnen worden. 

Zowel zelfvertrouwen als zelfwaardering worden beïnvloed door onze gedachten over onszelf en kunnen per situatie schommelen. De blogpost moedigt lezers aan om zich bewust te worden van hun negatieve gedachten, hun sterke punten te erkennen en een perspectief te kiezen dat zelfgroei bevordert. De auteur benadrukt ook het belang van het loskomen van patronen van lage eigenwaarde, omdat deze een grote invloed kunnen hebben op iemands gedrag en algehele welzijn en wordt doorgegeven aan de volgende generaties.

Read more...

Ik lieg, jij liegt, wij liegen !

Ik lieg, jij liegt, wij liegen !

IK LIEG, JIJ LIEGT, WIJ LIEGEN !

Ik beken, ik heb al heel wat gelogen in mijn leven en doe dat nog steeds, soms ... en weet je wat? JIJ doet dat ook!
 
Hoezo?
Wel, ik lieg nog soms tegen mezelf en jij liegt ook tegen jezelf! Read more...

Wat is epigenetica?!

Wat is epigenetica?!

WAT IS EPIGENETICA?!

Ken jij Epigenetica? Je hoort (of leest) me er wel eens over praten, maar wat is dat nu eigenlijk?!
Het zijn een soort markeringen rondom het DNA die genen kunnen aan en uit zetten. Die markeringen zijn veranderlijk en overerfbaar.  Epigenetica is de studie naar de uitwerking van genen op de ontwikkeling van een organisme.
SAY WHAT?!         (lees verder)

Read more...

Energie, hoe ga je ermee om?!

Energie, hoe ga je ermee om?!

ENERGIE, HOE GA JE ERMEE OM?!

Het moe zijn van moe te zijn is tegenwoordig een veel voorkomend probleem, net als het beu te zijn met een laag energie-pijl te (over)leven.
Je hebt al wel gehoord van het managen van je tijd om je energie te beheren. In dit artikel betwist ik dat niet, wat ik wel doe is het in vraag stellen en mijn visies & standpunten delen !
Read more...