👋Hi hi, ik ben Dominique Jacobs. Welkom bij Binnenste-Buiten!
 
Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een miskraam, stilgeboorte of abortus hebben meegemaakt. 
 
Als gecertificeerde miskraam- en doorbraak-coach (Creatrix0® Transformologist) zorg ik ervoor dat er terug rust en ruimte voor je ontstaat, vanbinnen en vanbuiten. Zo kan je in verbinding met jouw verlies, jezelf en je omgeving weer voorwaarts bewegen.
 
Geboren en getogen in Antwerpen en toch ben ik vrouw van de wereld: half Belg, een kwart Italiaans en een kwart mysterie (Nederlands, Frans, Brits?). Op mijn twintigste trok ik naar het buitenland waar ik jarenlang op cruiseschepen werkte. Zo ontwikkelde ik mijn talenknobbel verder en trek nu mijn plan in 7 talen. Lang was Piraeus in Griekenland mijn thuishaven. Op zee ontmoette ik ook mijn partner en sinds 2010 wonen we samen in Antwerpen.

Een groot deel van mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis was (en is nog steeds) het transformerende pad van moeder worden. Mama zijn is een groot deel van mij en mama worden is een grote factor geweest in het vinden/worden van mijzelf en het herontdekken van mijn intuïtieve krachten! 

Mijn eerste zwangerschap bracht onze prachtige dochter en tegelijkertijd ook ons eerste zwangerschapsverlies. We waren in verwachting van een tweeling wat resulteerde in een ‘vanishing twin’ en een 'alleengeboren tweeling'. Toen heb ik dit heel erg rationeel aangepakt en lag de focus op 1 meisje in mijn 2 armen. In de 7 jaren daarna verloor ons gezin nog 3 keer een baby die op komst was. De 2de zwangerschap eindigde in een vroege miskraam. Na 3 maanden was ik weer zwanger, deze 3de keer heb ik heel bewust beleefd ... waarbij mijn alwetend buikgevoel (mijn intuïtie) terug tot leven kwam: ik wist exact wanneer ik zwanger was, ik wist al dat er iets mis was en ik wist precies wanneer hij gestorven is in mijn buik. Na 4 maanden ben ik bevallen van ons zoontje en kreeg ik mijn innerlijk kind (letterlijk en figuurlijk) in mijn handen. Dan volgde er nog een heel onverwachte laatste zwangerschap die eindigde in een abortus. 
(meer over mijn persoonlijk verhaal lees je in dit boek)
 
Al onze 5 kindjes hebben een unieke vingerafdruk nagelaten op mijn hart en in mijn ziel. Elk van hen vormt een puntje op het sterrenkettinkje dat ik draag rond mijn hals. Eén voor één hebben onze kindjes mij Binnenste-Buiten gekeerd. Elk op hun unieke manier hebben ze me geholpen om te groeien. Ze hebben nieuwe kennis en levenslessen aangereikt en zo ook betekenis gebracht in mijn leven. 

Sinds 2018 heb ik mijn eigen coachingpraktijk. Mijn persoonlijke ervaringen en zoektocht hebben ertoe geleid dat ik me professioneel ben gaan verdiepen en specialiseren in zwangerschapsverlies en zodoende meer ben gaan toespitsen op mama's die zo'n verlies hebben meegemaakt. Zo kan ik ook vanuit een theoretische achtergrond en als ervaren mama, ouders hierin begeleiden als miskraambegeleider. Daarnaast ben ik de eerste Belgische gelicentieerde Creatrix® transformologist®: met deze methodiek help ik je snel en blijvend jouw emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen op te lossen zodat je rust in je hoofd krijgt en, naast jezelf, ook de volgende generaties behoedt diezelfde struikelblokken op hun weg nog te moeten aanpakken.

In mijn verhaal en mijn passie is het belangrijk om te beseffen dat er soms geen antwoord is op de vraag WAAROM ... waarom moet een ouder het verlies van een kind meemaken?! Aan de andere kant, wat ik wel geloof is dat er ook waarde en betekenis in zit! Dus, in plaats van te zoeken naar een antwoord op de vraag 'waarom', stel ik voor de BETEKENIS van je babyverlies in je leven te laten komen!

Het klinkt misschien vreemd om de woorden 'passie' en 'verlies' in 1 zin te gebruiken en toch ben ik enorm gepassioneerd en enthousiast over het helpen van vrouwen die zwangerschapsverlies hebben meegemaakt om zich opnieuw te vinden. Ik vind het heerlijk om te zien hoe de ziel van mijn cliënten zich opent, hoe hun warmte en liefde groeit, de verwondering op hun gezicht en de inzichten die ze ervaren om mee voorwaarts te gaan. De rust en vrede die terugkeert in het dagelijkse leven van de mama's met wie ik werk en hun enorme groei in bewustzijn is wat me elke keer weer inspireert.

Enkele interessante weetjes
-️ Geboren als weegschaal in het jaar van de draak 
  met een manifestor-generator blauwdruk
- Als kind wou ik het 7de kind van het 7de kind zijn 
  om paranormale gaven te hebben
Sinds enkele jaren ben ik ook katten-moeder en 
  ze brengen me een gevoel van zen
- Ik vertel niet veel over mezelf en toch ben ik een open 
  boek en mag je me alles vragen
- Introverte creatieve generalist
- Hooggevoelig & beschermend
- Streng & fair
- Liefdevol luisterend & direct
- Analytisch & openminded
- Niet zweverig & wel spiritueel
- Herstellende perfectionist & controle-freak
- Allergie op alcohol en de woorden 'moeten' & 'maar'
- Stilte is mijn drug
-️ Kracht zit in kwetsbaarheid
Eén van mijn motto's is
Ik geloof dat er voor iedereen een gepaste aanpak is en dat de oplossing binnenin jezelf te vinden is. Je intuïtie (voor mij het buikgevoel, wat bij jou als het ware in je keel of je kleine teen kan zitten) is je alleswetend vermogen.
 
Vaak is er geen antwoord op de vraag ‘Waarom?’. Je kunt je afvragen ‘waarom’ jij het verlies van een kind moet meemaken? Het blijft oneerlijk. Wat ik wel geloof is dat we er lessen kunnen uithalen en ‘betekenis’ aan kunnen geven. Dus in plaats van te zoeken naar een antwoord op de waarom-vraag, mag je die unieke 'gifts' van jouw verlies je leven laten verrijken.

Het logo van Binnenste-Buiten staat voor de uniekheid van elke vingerafdruk. Ik leer vrouwen in hun eigen uniekheid te ‘zijn’. Zo kunnen ze terug vol vertrouwen in het heden leven en naar de toekomst voortbewegen.

Reeds vroeg in mijn kinderjaren was ik vrij stil, verlegen, ernstig, gevoelig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, observerend en afwachtend naar de buitenwereld. Thuis uitte dit 'inhouden' zich soms met veel emoties en de nodige vulkaanuitbarstingen . Al snel droeg ik de hele wereld op mijn schouders, niet beseffend dat ik daar niemand mee hielp! Ik was een echte huismus en kon op mijn alleentje goed vertoeven. De rebelse tienerjaren waren niet zo rebels (geloof ik); men herkende mij aan het glas spuitwater. Later, in mijn 20 en 30er jaren, zorgde mijn extreem rechtvaardigheidsgevoel dat ik het dikwijls opnam voor diegenen die dat niet voor zichzelf deden.  Naast het feit dat me dat even dikwijls zuur is opgebroken, nam ik eigenlijk ook de mogelijkheid om het zelf te doen van hen af.
Mijn interesses lagen en liggen nog steeds verspreid, tegenwoordig heet dat een multipotential of creatieve generalistMet dit korte relaas komt het waarschijnlijk niet als verrassing dat ik hoogsensitief persoon (HSP) ben. 

Naar 1 ding was ik op zoek: gelukkig zijn. Met het gevoel dat er iets ontbrak was ik ernaar op zoek buiten mezelf. Het heeft jaren geduurd tot ik op een dag de beslissing nam dat ik elke ochtend die keuze maar moest maken om me gelukkig te voelen. Daar zat ik dan op de wereld met mijn beslissing en voor de rest nog steeds observerend en afwachtend.

Bij het proces van mama worden en bij de elk zwangerschapsverlies ben ik echt nog meer mezelf geworden, de echte ik, niet de ik die aan de maatschappelijke verwachtingen voldoet. 

De verlichting, in zowel licht in mijn leven als gewicht op mijn schouders, is een proces dat ik doorheen de jaren heel bewust ben gaan be-leven. Alle obstakels waar ik over struikel(de) en alle muren waar ik tegen bots(te) kan ik als geschenken ervaren. 


Opleidingen
Enkele van de vele opleidingen die me enorme kennis, waarde en transformatie hebben gebracht, zijn
  
  • Miskraambegeleiding Nederland: Gecertifieerd Miskraambegeleider, 2020–2021
  • Coaching Academy IR: Gecertifieerd Mind Expert, 2019–2021
  • Institute Of Women International (IOWI): Gelicentieerd Creatrix® Transformologist®, 2017 (eerste Belgische Creatrix® transformatiecoach)
  • Colours of our hearts: Kleurenwijs Gedachtengoed, Energetisch Coachen & Trainer opleiding, 2016–2020
  • Access Consciousness: Access The Bars®, 2017
  • Bert Cools: Spirituele stervensbegeleiding, 2016
  • Lazuli Training: Internationaal gecertificeerde Heart Communication, H-NLP practitioner, H-NLP master, Ericksoniaanse Hypnose, Life Changing Coach, Kinder- & Jongerencoach, 2015–2017
De beste oefening en grootste leermeester is het leven zelf, daarin durven te ont-vangen, ont-dekken, om-armen, be-leven en mezelf bewust liefdevol leren kennen, zijn en worden.

Ik ben ik en jij bent jij

Zo, nu ken je me al wat beter. Wil je meer weten of heb je specifieke vragen, neem dan contact met me opGraag leer ik ook jou beter kennen! LATEN WE VERBINDEN IN GESPREK 

Volg je me ook in beeld en klank?